fbpx

studiu | Prezența fizică a copiilor la ore nu ar influența numărul cazurilor noi de COVID-19

Prezența fizică la ore nu ar influența numărul cazurilor noi de COVID-19. Cel puțin acestea sunt rezultatele unui studiu publicat în revista Nature.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La cercetare au participat 320 de elevi din Statele Unite ale Americii. Aceștia studiază în Orange County, California și au fost încadrați în studiu în toamna anului 2020.

La două instituții studiază elevi hispanici, la una merg copii cu nevoi speciale, iar ultima este frecventată de cei din familii cu venituri ridicate, acolo desfășurându-se în mare parte cursuri cu prezență fizică. În toate instituțiile, elevii care au participat la cursuri au purtat măști de protecție, iar regula distanțării fizice a fost respectată cu strictețe.

Rezultatele arată că doar 17 elevi au fost testați pozitiv la COVID-19. Cei mai mulți dintre ei studiază la una dintre școlile unde copiii provin din familii cu venituri reduse, iar cursurile se desfășurau în format online.

Pe de altă parte, la școala unde aproape toți elevii au fost prezenți în bănci, rata de infectare a fost cea mai scăzută, informează libertatea.ro. Elevii diagnosticați au suportat forme ușoare ale bolii sau au fost asimptomatici, iar răspunsul imunitar a fost puternic.

Astfel, autorii studiului afirmă că, inclusiv în perioadele în care numărul cazurilor de COVID-19 este ridicat într-o comunitate, școlile ar fi un mediu sigur pentru elevi. Condiția este să fie respectate măsurile sanitare corespunzătoare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button