fbpx

Specialiștii trag alarma: Indienii folosesc urina de vacă și bălegarul pentru a preveni COVID-19

Medicii indieni trag alarma. Oamenii obișnuiesc să folosească excrementele de vită și urina lor pentru a preveni COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialiștii atrag atenția că nu există nici o dovadă că măsura ar ajuta. Mai mult, ei punctează că oamenii ar putea contracta diverse boli practicând obiceiul.

Potrivit unei superstiții, săptămânal, indienii din unele regiuni merg în grajduri, își acoperă corpurile cu excremente și urină de facă pentru a-și stimula imunitatea, iar după ce mixul se usucă pe piele, îmbrățișează vacile și practică yoga, apoi se spală cu lapte. Potrivit Digi24, care citează Reuters, oamenii cred că astfel își măresc imunitatea.

De menționat este că în hinduism vaca este un simbol sacru. Hindușii utilizează bălegarul nu doar pentru imunitate, ci și în cadrul ritualurilor religioase, dar și pentru a-și curăța casele, fiind siguri că are proprietăți terapeutice și antiseptice.

Mai mult, doctorii sunt de părerea că ritualul poate cauza răspândirea COVID-19, deoarece în timpul ritualurilro respective oamenii nu respectă normele de protecție, nu poartă mască și nici nu păstrează distanța fizică.

Articole asemănătoare

Back to top button