fbpx

Și Johnson & Johnson își vrea vaccinul cu rapel? Compania anunță că a doua doză crește eficiența serului

Johnson & Johnson, al cărei vaccin împotriva COVID-19 se administrează în doză unică, a anunțat că, potrivit studiilor, rapelul crește eficiența preparatului. După a doua doză protecția este de circa 94%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cifra se referă la prevenirea formelor moderate și grave de boală, informează liberatatea.ro, citând Reuters. Deoarece eficiența după prima injectare este de circa 70%, compania intenționează să ceară autorităților medicale americane autorizarea administrării celei de-a doua doze.

Efectele adverse provocate de administrarea rapelului au fost comparate cu cele de după prima doză. Datele vor fi publicate în lunile următoare și mai trebuie evaluate de specialişti independenţi.

La cercetările în cauză au fost implicate 30.000 de persoane, iar eficiența a fost testată la 56 de zile după vaccinare. A existat doar un caz de formă severă a bolii şi 14 în grupul placebo. Persoanele au fost monitorizate 36 de zile.

Administrarea unei doze de rapel cu serul produs de Johnson & Johnson a intrat în cercetări într-un moment în care Statele Unite, dar și mai multe state europene, au anunțat că vor administra a treia doză pentru persoanele care au primit vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button