fbpx

Șefii NATO, despre bombardamentele din Ucraina: E un pretext al Rusiei pentru o invazie

NATO acuză Rusia că încercă să obțină un pretext pentru invadarea Ucrainei prin atacurile de artilerie care au avut loc joi dimineață, 17 februarie, în Donbas. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, în exclusivitate pentru digi24.ro, că Federația Rusă încearcă în mod evident să obțină din partea Rusiei o ripostă „pentru a crea un pretext”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Alexandru Rotaru: Mulțumesc tare mult pentru prezență, Domnule Geoană, vedem ce se întâmplă chiar în aceste momente, vedem bombardamente în Donbas, mortierele au deschis focul către zone, inclusiv civile, am văzut o grăniță afectată și case distruse de bombele separatiștilor din Donbas, cum vedeți dumnevoastră această situație și ce înseamnă pentru NATO?

Mircea Geoana: Am încheiat cele două zile de reuniune ale miniștrilor apărării din NATO, în urmă cu câteva minute și în cursul dimineții l-am avut ca invitat și pe ministrul apărării din Ucraina și pe cel din Georgia și, evident că am fost informat despre aceste acțiuni care sunt foarte preocupante. Este evident că Federația Rusă încearcă să obțină din partea Ucrainei o ripostă pentru a crea un pretext pentru acțiuni militare împotriva Ucrainei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat și el, joi, într-o conferință de presă, că Rusia caută un pretext pentru atacarea Ucrainei:

„Suntem îngrijorați că Rusia caută un pretext pentru un atac armat împotriva Ucrainei. Nu știm ce se va întâmpla, dar știm că Rusia are cea mai mare forță armată comasată în ultimele decenii în apropierea Ucrainei. Știm că sunt mulți ofițeri de intelligence care operează în Ucraina, în Donbas, și am văzut încercări de găsit un pretext pentru o invazie a Ucrainei. Este un motiv de îngrijorare. Nu voi intra în detalii, dar acesta este motivul pentru care monitorizăm situația îndeaproape”

Articole asemănătoare

Back to top button