fbpx

Saakașvili descrie victoriile recente ale Kievului: Ucraina va fi eliberată total după iarnă

Militarii ucraineni au reușit să elibereze complet 23 de așezări, inclusiv orașul strategic Balakleia din estul țării. Oamenii îi întâlnesc cu steaguri ucrainene, iar rușii fug în masă sau sunt prinși în capcană, anunță fostul președinte georgian, Miheil Saakașvili.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, următorul oraș care urmează a fi eliberat este Kupiansk, a cărui primar a fugit deja.

„Ne așteptăm ca în următoarele zile să fie eliberat și orașul Kupiansk, blocând astfel principala arteră rusească care aprovizionează Donbasul. Primarul din Kupiansk a fugit deja, iar armata rusă pleacă. De asemenea, am înaintat câțiva kilometri lângă Sloviansk și Kramatosk. Balakleia este primul oraș pe care ucrainenii l-au recucerit în ultimele luni. În total, la joncțiunea dintre Harkiv, Lugansk și Donețk, avem 80 de kilometri de avans și 1000 metri pătrați de kilometri eliberați. La aceasta se adaugă nouă noi așezări eliberate din districtul Herson (alte șapte au fost eliberate în zilele precedente, însumând 16). Americanii au adăugat ieri obuziere și rachete, precum și rachete pentru operațiuni ofensive. În maxim două săptămâni, armata noastră va fi lângă Herson”, a scris Saakașvili pe pagina sa de Facebook.

După eliberarea Kupianskului, urmează Izium, susține Saakașvili.

„În ceea ce privește regiunea Harkiv, după Kupiansk, ucrainenii vor merge la Izium. Kupiansk este primul ca importanță, iar Izium este al doilea în aprovizionarea armatei ruse în Donbas. După capturarea Iziumului, eliberarea Oblastului Harkov va fi finalizată. Următoarea țintă va fi eliberarea părții ocupate din Zaporojie, împreună cu eliberarea Hersonului și, în consecință, închiderea coridorului terestre spre Crimeea pentru Rusia. După aceea, Crimeea, Mariupol și Donețk sunt deja o chestiune de timp”, adaugă politicianul fostul guvernator al Odesei.

De asemenea, Miheil Saakașvili declară că Ucraina va fi eliberată de militarii ruși după această iarnă.

„Eliberarea completă a Ucrainei și înfrângerea totală a Rusiei vor fi în sfârșit pecetluite după această iarnă”, conchide acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button