fbpx

Putin, despre Marina rusă: „Putem detecta orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Marina rusă este capabilă să detecteze orice inamic și poate lansa, „o lovitură imposibil de prevenit”, dacă este cazul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit împotriva acestuia”, a afirmat Putin, duminică, la parada cu ocazia Zilei Marinei de la Sankt Petersburg.

Declarațiile vine în contextul în care în luna iunie o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident armat în Marea Neagră, scrie g4media.

Rusia a transmis la acel moment că a trans focuri de avertizare și a aruncat cu bombe în fața unei nave de război britanice, cu scopul de a determina marina englezească să părăsească apele teritoriale ale Crimeei.

Marea Britanie a respins versiunea Rusiei asupra acestui incident, precizând că distrugătorul HMS Defender nu a fost vizat de nici un atac.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a declarat ministerul britanic al Apărării.

În anul 2014, Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina, însă majoritatea țărilor lumii nu recunosc această anexare, peninsula fiind în continuare considerată drept teritoriu al Ucrainei.

Articole asemănătoare

Back to top button