fbpx

Procuratura Generală din Rusia a trimis dosarul lui Veaceslav Platon în instanţa de judecată

Procuratura Generală din Rusia a trimis în instanța de judecată un dosar penal împotriva controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de spălare de bani. Informația a fost oferită de către Procuratura Generală marți, 23 noiembrie, pentru agenția de presă tass.ru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Procuratura Generală a Federației Ruse a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Veaceslav Platon. Acesta este acuzat de: crearea și gestionarea unui grup infarctional și efectuarea de tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturi nerezidente, folosind documente falsificate la o scara deosebit de mare”, a scris Procuratura Generala din Rusia într-un comunicat oficial.

Procuratura Generala a menționat că Platon se ascunde în afara Rusiei, iar extrădarea lui a fost refuzată.
Potrivit anchetei, în 2013 la Moscova și Chisinau, Veaceslav Platon, împreuna cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc și Aleksandr Korkin, au creat un grup criminal pentru a fura bani din Rusia.

Din grup făcea parte și Elena Platon, Oleg Kuzmin, proprietarul CB „Evropeiskii Express” LLC, coproprietari ai JSCB „Russian Land Bank” OJSC, Bank „Zapadnii” OJSC, Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefii trezoreriei acestor bănci Renat Yusupov și Viner Sharipova, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov.

Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați la diverși termeni de
pedeapsa. Cauzele penale împotriva lui Korkin, Yusupov, Sharipova, Sobolev si Pakhomov sunt audiate la Tribunalul Districtual Tverskoy din Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button