fbpx

Prima țară care a autorizat vaccinul anti-COVID Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani

Canada a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă, scrie BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul sănătății din Canada a luat decizia pe baza datelor din studiile clinice asupra copiilor din această grupă de vârstă, care au concluzionat că acest vaccin este sigur și eficient și când este utilizat la vârstă mai mică.

Canada a autorizat deja folosirea vaccinului Pfizer la persoanele cu vârsta peste 16 ani. Alberta, provincia care are cea mai mare rată de virus din țară, a declarat că va oferi vaccinuri celor peste 12 ani, începând de luni, scrie digi24.ro.

Canada a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și aproximativ 20% dintre acestea au fost la persoane cu vârsta sub 19 ani.

Lansarea campaniei vaccinului în Canada a fost relativ lentă, din cauza întârzierilor de livrare. Aproximativ 34% dintre persoanele din țară au fost vaccinate cu prima doză.

Riscul pentru copii de a face forme severe sau de a muri de COVID-19 este mic și, de-a lungul pandemiei, cei infectați au avut în rare situații nevoie de tratament spitalicesc.

În urma aprobării vaccinului, Pfizer va trebui să continue să ofere informații ministerului sănătății din Canada cu privire la siguranța, eficacitatea și calitatea vaccinului la cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. În martie, Pfizer a declarat că rezultatele inițiale din studiile vaccinului său la această grupă de vârstă au arătat o eficacitate de 100% și un răspuns imun puternic.

Autoritatea SUA pentru Medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente verifică dacă pot autoriza vaccinarea pentru persoanele mai tinere, deciziile fiind așteptate în curând.

Președintele SUA, Joe Biden, a prezentat săptămâna aceasta planurile de lansare a campaniei de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, campanii care vor începe în curând.

Pfizer este unul dintre producătorii de vaccinuri care testează vaccinurile anti-Covid pe copii. Scopul vaccinării acestora – în special a copiilor mai mari – ar fi să mențină școlile deschise, să reducă răspândirea coronavirusului în comunitate și să protejeze copiii vulnerabili.

Moderna și Johnson & Johnson își testează în prezent vaccinurile pentru categoria de vârstă între 12 și 18 ani, iar concluziile Moderna sunt așteptate în curând.

Moderna și Pfizer își testează, de asemenea, vaccinurile și pentru copiii mai mici, cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button