fbpx

Președintele chinez l-a invitat pe Putin la Jocurile Olimpice de Iarnă, deși Rusia are interdicție de a participa

Xi Jinping anunță că îl invită pe Vladimir Putin la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing în ciuda faptului că Rusia are interdicție de participare la acest eveniment sportiv, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Zhao Lijian, a declarat, marţi, 23 noiembrie, că Xi Jinping şi-a dorit ca „bunul său prieten” Vladimir Putin să asiste la Jocurile Olimpice de Iarnă, care se vor desfăşura între 4 şi 20 februarie, şi că liderul de la Kremlin a acceptat. Xi Jinping a fost prezent, la rândul său, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, în Rusia, în 2014.

„Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China şi Rusia. Sperăm şi suntem convinşi că sportivii din ţările noastre vor stabili noi recorduri”, a spus Zhao Lijian.

Sportivii ruşi vor trebui să concureze ca sportivi neutri, deoarece Rusia ca ţară are interdicţie de participare din cauza unor acuzaţii legate de un program de dopaj sprijinit de stat, la Jocurile de la Soci, şi de acoperirea lui ulterioară.

Joi, președintele american a declarat că are în vedere boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing ca formă de protest față de reprimarea uigurilor de către China și încălcarea gravă a drepturilor omului în această țară.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button