fbpx

Președintele chinez a ordonat armatei să fie gata de război „în orice moment”

În primul ordin adresat armatei chineze în 2021, președintele Chinei, Xi Jinping, a subliniat necesitatea „pregătirii pentru război cu normă întreagă”. Acesta le-a transmis forțelor armatei să fie gata de luptă în orice moment și să folosească fricțiunile de la graniță pentru a cizela capacitățile trupelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit South China Morning Post, președintele chinez a cerut ca Armata Republicii Populare Chineze (AEP) să fie pregătită în orice clipă pentru război.

Xi Jinping este și președintele Comisiei Militare Centrale, cea mai înaltă structură de comandament a Beijingului. În primul ordin remis forțelor armate acesta le-a transmis militarilor să „crească substanțial” încorporarea tehnologiei în exercițiile sale și să țină pasul cu ultimele evoluții din domeniul militar și cu cele mai noi informații în tehnologie.

Trebuie să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în antrenamente și sistemele de luptă”, a ordonat președintele chinez, potrivit digi24.ro.

Dacă la începutul lui 2020, Xi cerea armatei să „gestioneze crizele și să descurajeze războiul”, acum președintele chinez susține nevoia ca forțele să fie gata de luptă „în orice secundă”.

Președintele chinez a vorbit despre „luptele militare din prima linie„. În 2020 au avut loc cele mai grave confruntări din ultimele decenii ale armatei chineze cu India, soldate cu peste 20 de decese pentru indieni și un număr necunoscut de victime pentru China.

Armata și-a intensificat și operațiunile aeriene și marine din jurul Taiwanului, provocând o escaladare majoră a tensiunilor cu Statele Unite în această regiune.

Xi a dorit încă de la preluarea puterii, în 2012, ca AEP să fie întotdeauna pregătită pentru război, iar în 2015 a demarat un program masiv de modernizare a armatei chineze.

Articole asemănătoare

Back to top button