fbpx

Porsche vrea să le facă concurență lui Bezos și Musk: Investește în tehnologii spațiale

Porsche se pare că vrea să le creeze concurență companiilor SpaceX a lui Elon Musk și Blue Origin a lui Jeff Bezos. Gigantul se implică în dezvoltarea tehnologiilor spațiale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compania a anunțat că va investi în Isar Aerospace, un startup spațial german. Întreprinderea produce rachete și sateliți pentru anumite servicii.

Dacă Blue Origin și SpaceX sunt susținute de miliardari și deja au misiuni spațiale, Isar Aerospace consideră că poate concura cu ele pe piața în creștere de lansare a sateliților de mici dimensiuni pe orbita Pământului, relatează libertatea.ro, cu referire la BBC. Prima testare a dispozitivelor este planificată de companie pentru anul viitor.

Conform sursei citate, este de așteptat ca solicitările pentru lansarea sateliților de mici dimensiuni să crească semnificativ în următorii ani. Estimările arată că piața globală a serviciilor de lansare spațială va crește la peste 30 miliarde de euro până în 2027, din care aproape o treime va proveni din lansarea sateliților mici și mijlocii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button