fbpx

Plan de salvare a biodiversității! Țărilor din Uniunea Europeană li se solicită interzicerea plaselor de pescuit

Organizațiile non-guvernamentale bat alarma și propun măsuri urgente pentru protejarea biodiversității. Se propune interzicerea pescuitului excesiv și a plaselor de prins pește în țările membre a comunității europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Măsura face parte dintr-un plan format din 10 puncte, scopul căruia este protejarea vieții marine și ecosistemelor, transmite Digi24, cu referire la The Guardian. Inițiatorii consideră că măsurile propuse de ei sunt primordiale pentru a salva biodiversitatea din oceane.

„Uniunea Europeană nu a reușit să obțină bunăstarea apelor, iar strategia privind biodiversitatea trebuie pusă în aplicare dacă dorim să mai avem șansa de a o salva”,  susține Rebecca Hubbard, directorul programului One Fish.

Potrivit activistei, angajamentele, obiectivele și acordurile sunt importante pentru stabilirea direcțiilor, dar pentru salvarea mediului sunt necesare acțiuni. Așadar, planul de acțiune menționat își propune ca măcar 30% din oceane să fie complet protejate până în 2030 și impune restricții drastice în domeniul pescuitului.

Uniunii Europene i se solicită să efectueze evaluări asupra impactului pe care activitățile de pescuit îl are asupra mediului și să introducă sisteme obligatorii de monitorizare la distanță pentru toate flotele de pescuit. Totodată, se cere stoparea subvențiilor pentru pescuit și instituirea controalelor asupra zgomotului în mediul subacvatic.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button