fbpx

Patriarhul Kirill al Moscovei, confirmat cu COVID. Are „simptome severe”

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și are „simptome severe”, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse. Sub Kirill, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, notează Reuters, citat de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biserica Rusă a transmis că Kirill, în vârstă de 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece are „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare. Serviciul de presă al Bisericii mai susține că starea lui Kirill este „satisfăcătoare”.

Sub Kirill, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, notează Reuters.

Patriarhul Kirill i-a comparat pe soldații ruși cu Iisus
Kirill a fost pe larg criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinătății ortodoxe, mergând până într-acolo încât să îi sugereze să își „sacrifice tronul”.

La începutul lunii mai de exemplu, patriarhul Kirill afirma că Rusia nu a atacat de fapt pe nimeni, o declarație la indigo cu cele ale altor lideri de la Moscova, precum ministrul de Externe Serghei Lavrov și purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Recent, patriarhul Kirill le-a promis soldaților ruși ce mor în Ucraina că vor fi iertați de toate păcatele, într-un nou mesaj video controversat în care pare că îi compară pe militarii Rusiei cu Iisus Hristos.

„Biserica recunoaște că dacă cineva, mișcat de simțământul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne credincios chemării sale și îndeplinește ce îi cere datoria și dacă moare în timp ce își îndeplinește acea datorie, atunci el, fără nicio îndoială, comite un act echivalent sacrificiului (…)
El se sacrifică pe sine pentru alții și, prin urmare, credem că acest sacrificiu îi spală toate păcatele pe care el le-a comis”, a susținut liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Articole asemănătoare

Back to top button