fbpx

OMS: Toate persoanele care încă nu s-au vaccinat trebuie căutate şi convinse să se imunizeze

În actualul context al pandemiei de coronavirus este prioritar „să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”, a declarat joi Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Această sarcină trebuie desfăşurată la nivel global şi, „mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente”, a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele sociale, relatează digi24.ro.

O altă prioritate trebuie să fie „garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate”, a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, având în vedere că fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Expertul irlandez a subliniat că, deşi există obiective comune precum cele citate anterior, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button