fbpx

O lună și jumătate de carantină în Marea Britanie. Școlile se închid, barurile nu vor lucra, iar oamenii pot ieși din case doar cu motiv întemeiat

Boris Johnson a anunțat măsuri dure de carantină în Marea Britanie. Până la mijlocul lunii februarie oamenii nu vor putea ieși din case fără motiv întemeiat, iar mai multe instituții și spații de agrement nu vor lucra in cauza unui nou val de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sălile de fitness și gimnastică nu vor funcționa. Restaurantele au voie să livreze produse, însă este exclusă vânzarea takeaway a alcoolului, transmite BBC. Oamenii vor putea ieși din case doar pentru a face cumpărături, în cazul urgențelor medicale, dacă nu își pot efectua serviciul de acasă.

Totodată, conform sursei citate, spațiile pentru sport din aer liber rămân deschis și este permisă practicare exercițiilor în afara locuinței. În ceea ce privește școlile și universitățile, mai mulți copii și tineri vor studia de acasă, iar instituțiile se vor închide.

Autoritățile britanice presupun că numărul de infectări ar putea crește în următoarele săptămâni. De asemenea, se prevede ca până la finalizarea carantinei, persoanele de peste 70 de ani, cele din grupa de risc, dar și angajații sistemului medical, urmează să primească prima doza de vaccin împotriva COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button