fbpx

O familie din Australia a ținut în sclavie timp de 8 ani o femeie din India. Membrii declară că nu au regrete

Un cuplu australian care a ținut în sclavie timp de 8 ani o femeie din India a fost condamnat la închisoare. Femeia a primit o pedeapsă de 8 ani, mai mult decât soțul ei, pentru că nu a arătat nici o urmă de remușcare sau regret pentru ceea ce a făcut, relatează Digi24, cu referire la The Guardian.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kumuthini Kannan sa dovedit a fi mai vinovată din punct de vedere moral decât soțul ei, Kandasamy Kannan, a decis o instanță din Melbourne. Bărbatul, spun judecătorii, are un caracter slab și este dominat de soția sa.

Soții Kannan sunt acuzați că au ținut în sclavie o femeie tamilă vulnerabilă din India în casa lor de lângă Melbourne în perioada 2007-2015. Kumuthini Kannan trebuie să ispășească cel puțin 4 ani din pedeapsa de 8 ani, în timp ce Kandasamy Kannan trebuie să ispășească cel puțin 3 ani din condamnarea de 6 ani.

Fără regrete!

„Nimeni nu a exprimat niciun sentiment de regret sau durere – este o lipsă remarcabilă de umanitate”, a declarat judecătorul John Champion de la curtea supremă a statului Victoria.

Cuplul este de asemenea acuzat că nu a oferit îngrijiire pentru cei trei copii ai lor cu nevoi speciale, a mai spus instanța.

„Amândoi ați exploatat în mod grosolan o persoană vulnerabilă, lucru pentru care ar trebui să vă fie rușine. Sunt destul de convins că amândoi credeți că nu ați făcut nimic rău”, le-a spus judecătorul.

Victima a venit în Australia de două ori, în 2002 și 2004 și a locuit la familia Kannan. S-a întors la Melbourne în 2007, în baza unei vize turistice de o lună.

Femeia din India, victimă a vulnerabilității și lipsurilor

Femeia ținută ca sclavă vine dintr-un mediu vulnerabil. A mers mai puțin de un an la școală, la vârsta de 6 ani. A muncit la câmp de la vârsta de 12 ani, a făcut muncă necalificată pe șantiere de construcții, iar apoi s-a apucat de gătit. S-a căsătorit și a avut patru copii, dar a rămas văduvă de tânără și a trebuit să-și crească singură familia. Viața ei în India a fost dominată de lipsuri, a spus judecătorul.

În ciuda rugăminților disperate să i se permită să se întoarcă la familia ei, femeia a fost nevoită din 2007 să lucreze până la 23 de ore pe zi, îngrijind copiii cuplului, gătind și făcând curățenie.

Bătută, umilită și plătită cu 2 euro pe zi

Familia Kannan a aruncat în ea cu ceai și curry, au bătut-o cu un pui înghețat, iar când ginerele ei le-a cerut să o lase să se întoarcă în India, l-au înjurat. Femeia era plătită cu 3,36 dolari australieni pe zi (2 euro).

Femeia, acum în vârstă de 60 de ani, a ajuns la urgențe în iulie 2015, după ce a leșinat. Era subnutrită și suferea de afecțiuni medicale netratate, inclusiv sepsis și diabet.

Kumuthini Kannan i-a mințit pe medici în legătură cu identitatea femeii, așa că a fost internată sub un nume greșit. În paralel, poliția din Victoria fusese rugată să verifice starea femeii, în urma unui apel lansat în numele familiei ei îngrijorate din India. Polițiștii au vizitat familia Kannan, dar aceștia au reușit să ascundă adevărul până în septembrie 2015.

Femeia a fost externată din spital în octombrie 2015 și a fost trimisă la un azil de bătrâni, unde se află și acum.

Judecătorul a criticat și serviciul de imigrație pentru că nu a investigat expirarea vizei de ședere a victimei, mai ales că ea încercase să obțină de mai multe ori viză de ședere pe termen mai lung și fusese respinsă, înainte să-i fie aprobată viza pentru o lună, în 2007.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button