fbpx

Numărul refugiaţilor din Ucraina în Europa depășește pragul de 8 milioane. Țara care îi găzduiește pe cei mai mulți

Numărul refugiaţilor din Ucraina în alte ţări europene a depăşit pragul de 8 milioane de la începerea invaziei ruse în această ţară, pe data de 24 februarie 2022, potrivit cifrelor actualizate de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR). Aceasta ar reprezenta circa 18% din populația Ucrainei și fiecare al cinci-lea fiind refugiat, transmite diez.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din acest total, 4,8 milioane sunt deja incluşi în diverse programe europene de protecţie, menţionează agenţia ONU, care a contabilizat 18,1 milioane de ieşiri din ţară pe la frontierele ucrainene, dar şi 9,9 milioane de reveniri.

Polonia continuă să fie ţara cu cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina (1,5 milioane), urmată de Germania – cu un milion, Republica Cehă – cu 486.000, Italia – cu 169.000, Spania – cu 161.000 şi Regatul Unit – cu 158.000. Alte ţări unde se înregistrează prezenţa a peste 100.000 de refugiaţi din Ucraina sunt R. Moldova, România, Slovacia şi Franţa, potrivit statisticilor UNHCR.

În afara refugiaţilor ajunşi în alte ţări, peste 6,5 milioane de ucraineni sunt strămutaţi intern din cauza războiului, potrivit ultimelor date furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), o agenţie a ONU.

Invazia rusă în Ucraina a provocat cel mai mare aflux de refugiaţi din ultima jumătate de secol, mai mare chiar decât numărul de refugiaţi care şi-au părăsit ţara în conflicte sau crize precum cele din Venezuela (cu 7 milioane de refugiaţi, începând din 2014) sau Siria (cu 6,7 milioane de refugiaţi din cauza războiului civil care durează deja de 12 ani).

Articole asemănătoare

Back to top button