fbpx

Novak Djokovic a fost trimis acasă de la Australian Open. Tenismanului i-a fost refuzată viza şi va fi expulzat

Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis, nu a fost acceptat în Australia, după ce iniţial a primit o scutire medicală pentru cerinţele ţării privind vaccinarea COVID-19, pentru a putea juca la Australian Open, informează Mediafax.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Starul tenisului, rămas blocat pe aeroportul Tullamanrien din Melbourne în cursul nopţii, a primit o scrisoare din partea guvernului australian în care i s-a refuzat viza şi va fi expulzat, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată turneului.

Poliţia de frontieră australiană a confirmat într-un comunicat că Djokovic nu a furnizat dovezi adecvate pentru a îndeplini cerinţele de intrare în Australia, iar viza i-a fost anulată.

„Cetăţenii care nu deţin o viză valabilă la intrare sau cărora li s-a anulat viza vor fi reţinuţi şi expulzaţi din Australia”, se precizează în comunicat.

Liderul mondial Novak Djokovici a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia. Cererea sa va fi examinată joi, 6 ianuarie, de judecătorul din Melbourne, Anthony Kelly, transmite News.ro.

Pe de altă parte, în noiembrie 2021, Tennis Australia (forul australian de tenis care se ocupă de Australian Open) a primit două scrisori de la guvernul federal în care se spunea că o persoană nevaccinată care a contractat COVID-19 în ultimele şase luni, aşa cum ar fi cazul lui Novak Djokovic, nu poate intra în Australia fără a sta în carantină.

 

Articole asemănătoare

Back to top button