fbpx

Noul pachet de sancțiuni propus de Comisia Europeană: Rușii nu vor mai putea să cumpere proprietăți imobiliare în UE

Al șaselea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei include și interdicția de a face tranzacții imobiliare pentru cetățenii ruși, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit unui document juridic consultat de Bloomberg, citat de Agerpres, propunerea Comisiei Europene ar opri tranzacţiile imobiliare cu cetăţenii, rezidenţii şi entităţile din Rusia, interzicând vânzarea sau transferul direct sau indirect al „drepturilor de proprietate asupra bunurilor imobile amplasate pe teritoriul Uniunii sau a iniţiativelor de investiţii colective care oferă expunere pe astfel de bunuri imobile”.

Interdicţia achiziţionării de proprietăţi imobiliare face parte din ultimul pachet de sancţiuni propus de executivul european pentru a viza statul şi oligarhii ruşi. Pentru prima dată, sancţiunile anunţate miercuri vor viza industria petrolieră rusească şi Sberbank, cea mai mare bancă comercială din Rusia. Înainte de a fi adoptate, sancţiunile propuse de Comisia Europeană trebuie să fie aprobate de guvernele statelor UE.

Interdicţia de a achiziţiona proprietăţi imobiliare se aplică ruşilor care nu sunt cetăţeni UE şi nu dispun de permis de rezidenţă într-un stat membru UE, dar nu se aplică acelor ruşi care au cetăţenie sau rezidenţă în Spaţiul Economic European sau în Elveţia.

Articole asemănătoare

Back to top button