fbpx

Norocul chior al unui bărbat îngropat de datorii. Era pe cale să-și vândă casa, dar a aflat că a câștigat la loterie

A fost un moment de ușurare când prietenul lui Mohammed Bava l-a sunat pe acesta să-i dea vești neașteptate dar încântătoare, transmite Digi24, cu referire BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prietenul i-a spus că a câștigat 10 milioane de rupii (125.000 de dolari) la o loterie la care juca timp de aproape un an de zile. Aceasta s-a întâmplat pe 25 iulie. Patru zile mai târziu, Bava a devenit o celebritate în orașul său natal Kasargod din statul indian Kerala.

Loteriile sunt în mare parte ilegale în majoritatea statelor indiene însă câteva, inclusiv Kerala, permit practica în condiții stricte și supravegheate.

Câștigul nu putea veni într-o perioadă mai potrivită pentru Bava. Acesta avea datorii imense pe care le acumulase în ani de zile. Se chinuia să-și plătească creditorii și împreună cu familia erau sub mare stres financiar și emoțional.

În ultimă instanță, familia a decis să vândă casa pentru a plăti datoriile. La câteva ore înainte de apelul telefonic, Bava aproape că încheiase un acord cu un cumpărător pentru casă. Pe 25 iulie trebuia să se întâlnească cu posibilul cumpărător, la ora 17:30, pentru a confirma vânzarea și să accepte plata în avans.

Însă soarta a avut alte planuri iar el își aduce aminte momentul exact când prietenul lui Ganesh l-a sunat. La 15:20, a primit mesajul zilnic pe WhatsApp de la Ganesh despre rezultatele zilei. A urmat la scurt timp și apelul telefonic.

„Eram atât de ușurat. Nu mai aveam oameni la care să apelez pentru ajutor”, a declarat Bava pentru BBC. „Eram extaziați, nu am avut cuvinte pentru a ne descrie emoțiile”.

După impozitare, Bava așteaptă să primească 6,3 milioane de rupii. Nu este clar când exact va putea să primească acești bani. Însă nu mai este îngrijorat, cei care îl împrumutaseră încetând să mai bată la ușa lui.

„Creditorii n-au mai zis nimic după ce am câștigat. Oamenii se adună grămadă pentru bani când nu-i ai. Însă odată ce au aflat că în sfârșit aveam banii pentru a-i da înapoi, lucrurile s-au calmat”, spune acesta.

Familia Bava era cândva o familie din pătura de mijloc a societății, fără datorii. Domnul Bava a lucrat ca antreprenor în sectorul construcțiilor însă munca începuse să se împuțineze în ultimii câțiva ani. Lucrurile doar s-au înrăutățit după ce pandemia de COVID-19 a lovit India și restul lumii la începutul lui 2020.

S-a chinuit să-și găsească de muncă iar datoriile au continuat să se adune. Și-a menținut familia pe linia de plutire prin credite. Are cinci copii, doi dintre ei recent căsătoriți. Bava a plătit nunta, intrând și mai mult în datorii.

A mai plătit călătoria fiului său către Qatar în speranța că va găsi de lucru acolo. A luat și mai mulți bani împrumut de la familia pentru acest lucru.

A continuat să spere că munca sa va accelera și va putea să-și plătească datoriile, care erau de aproape 5 milioane de rupii în iulie. Datoriile tot mai mari au devenit o sursă constantă de griji pentru familie. După ce a eșuat în a găsi orice altă sursă de venit sau modalitate de a-și plăti datoriile, familia a luat decizia de a vinde casa.

Se mutaseră recent în casa visurilor. Bava a găsit o casă pentru a o închiria înainte de a-și pune casa la vânzare.

Însă și-a încercat norocul și cu loterii timp de un an de zile, însă fără prea mare succes. El spune că a fost o mișcare disperată și știa că avea nevoie de un miracol pentru a câștiga, șansele fiind de una la un milion. A așteptat un an să obțină câștigul însă în cele din urmă a decis să renunțe.

Obișnuia să cumpere biletele de la prietenul său Ganesh, care avea un mic magazin ce vindea bilete de loterie. În fiecare zi cumpăra bilete de la el și afla de la Ganesh că nu câștigase. Ganesh s-a bucurat când a aflat că prietenul câștigase și l-a sunat imediat. „Ești salvat”, a exclamat la telefon.

Suma câștigată pare mare însă nu vor rămâne așa de mulți după ce Bava își plătește datoriile. El vrea să folosească restul la ceva mai bun, să-și ajute prietenul, pe Ganesh, să cumpere o casă. „Ganesh se chinuie la fel neavând propria casă”, spune Bava. El vrea de asemenea să doneze o parte din bani către cei săraci.

Articole asemănătoare

Back to top button