fbpx

Noi detalii despre accidentul nuclear din nordul Rusiei: Militarii ar fi încercat să recupereze o rachetă pierdută în timpul manevrelor anterioare

Explozia nucleară care s-a produs recent la nordul Rusiei nu ar fi fost cauzată de testare unor arme noi. Există presupuneri precum că incidentul a avut loc în timp ce militarii ar fi încercat să recupereze o rachetă cu propulsie atomică din Oceanul Arctic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit presei străine, care face referire la surse anonime, deflagrația s-ar fi produs la bordul uneia dintre navele implicate în recuperarea rachetei, fapt care a afectat nucleul atomic și a cauzat o scurgere de radiații.

Inițial, experții americani considerau că explozia a avut loc în timpul testării unei noi rachete cu propulsie nucleară, iar Agenția Nucleară din Rusia afirma că e vorba de un nou tip de armament și că proiectele militare ale Federației Ruse vor continua.

Amintim că, la mijlocul lunii august, pe un poligon militar din orașul Severodvinsk, regiunea Arhanghelsk, a avut loc o explozie. Ca urmare, în zonă a fost constată o creștere a nivelului radiației de până la 16 ori.

Articole asemănătoare

Back to top button