fbpx

Mobilizare fără precedent în Franța: 100.000 de polițiști și jandarmi vor fi la datorie în noaptea de Revelion

Autoritățile din Franța mobilizează 100.000 de polițiști și jandarmi în noaptea dintre ani. Ofițerii vor interveni în cazul petrecerilor ilegale, vor amenda participanții și îi vor identifica pe organizatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În statul francez, ca și în alte țări europene, sunt interzise adunările de persoane. Ministerul de Interne a dispus suplimentarea efectivelor de ordine în centrele orașelor și în suburbii, în special după ora 20:00.

Printre măsurile impuse de autoritățile de la Paris de numără și închiderea unor linii de metrou, dar și oprirea transportului public în toată țara. De asemeena, barurile, restaurantele și instituțiile culturale și turistice rămân închise până în ianuarie.

În ciuda cazurilor în creștere și a îngrijorărilor legate de o noua tulpină mai contagioasă a bolii, un purtător de cuvânt al guvernului a spus că nu se impun blocaje locale pentru moment.

Potrivit presei locale, magazinelor le-a fost transmis să limiteze sau să oprească vânzarea de lichide inflamabile în recipiente portabile și a băuturilor alcoolice.

De asemenea, autoritățile recomandă evitarea incidentelor publice în care ar putea fi incendiate mașini, pentru a nu escalada aceste evenimente. Astfel de incidente au devenit deja obișnuite în suburbiile franceze și nu numai. Anul trecut, un număr record de 1457 de mașini au fost incendiate în toată Franța în ajunul Anului Nou, potrivit rapoartelor media. Cu un an în urmă, fuseseră incendiate 1290 de mașini.

Țara a confirmat 2,6 milioane de cazuri COVID-19, devenind a cincea cea mai afectată din lume, cu peste 64.000 de decese.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button