fbpx

Misterul lăsat în urmă de Pele: Brazilienii vor să afle ce este în cutia neagră pe care a încuiat-o într-un dulap

Brazilia își ia rămas bun de la cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Pe o căldură infernală, sute de mii de oameni stau la coadă și câte 24 de ore pentru a avea ocazia de a trece măcar un moment pe la catafalcul lui Pele, sportivul care a transformat fotbalul într-o adevărată religie, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După cele trei zile de rămas bun cu publicul, de la stadion, înmormântarea va avea loc printr-o ceremonie restrânsă la care va participa doar familia. Pe parcursul zilei, sute de mii de brazilieni i-au adus un ultim omagiu celui mai mare fotbalist din toate timpurile.

„Sunt fan al echipei Santos, din vremea tatălui meu. Moștenirea lui Pele este ceva deosebit. Nu există cuvinte pentru a descrie așa ceva. Este ceva copleșitor”, spune un brazilian.

„Este pierderea unui idol pentru toată lumea, o persoană grozavă, care a dus numele țării în toate părțile lumii”, adaugă altul. Un ultim omagiu i-a adus și președintele FIFA, Gianni Infantino, care s-a întâlnit cu soția și fiul marelui fotbalist.

Presa internațională a remarcat și că șeful FIFA nu a pierdut ocazia să facă și câteva selfi-uri lângă catafalc. La priveghi a venit și ministrul de Externe al Turciei, trimis special de președintele Recep Erdogan.

Gianni Infantion, președintele FIFA: „Vom cere tuturor federațiilor din întreaga lume, 211 țări, să numească un stadion în onoarea lui Pele. Cred că tinerii din întreaga lume, generațiile viitoare, trebuie să știe și să-și amintească cine a fost Pele și bucuria pe care Pele a adus-o lumii.

Din acest motiv, cred că cel mai important este să ai un stadion unde se joacă fotbal, unde se marchează goluri și unde copiii se vor întreba, peste 20, 30, 50, 100 de ani, atunci când vor marca goluri pe stadionul Pele, în orice țară din lume: Cine a fost acest Pele?”.

Pele a lăsat în urmă și un mister

Lumea se întreabă ce a lăsat celebrul fotbalist în dulapul său din vestiarul echipei Santos. Acesta a rămas închis după plecarea lui Pele, care ar fi pus acolo o cutie neagră și a transmis că poate fi deschisă doar după moartea lui.

Clodoaldo de Santana, fost jucător la Santos: Ce este acolo (în dulapul lui Pele din stadion, care a rămas închis), nu știm. De fiecare dată când cineva l-a întrebat pe Pele despre asta, el a spus „Nu, nu e nimic, nu e nimic acolo”.

Nu știu ce se va întâmpla. Acest suspans trebuie să se termine, această surpriză de a ști ce a lăsat ca amintire pentru noi, fanii. Este o curiozitate uriașă.

Pele a murit la vârsta de 82 de ani și va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir din lume, după o procesiune prin oraș. Va fi o ceremonie restrânsă la care va participa doar familia.

Articole asemănătoare

Back to top button