fbpx

Milioane de oameni au o nouă speranță! O celulă descoperită întâmplător ar putea sta la baza creării unui tratament universal contra cancerului

Cercetătorii britanici au descoperit întâmplător o celulă a sistemului imunitar care ucide cele mai multe tipuri de cancer. Aceasta are un receptor care acționează asemenea unui cârlig, se lipește de majoritatea celulelor afectate de boală, dar nu le atinge pe cele sănătoase. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit The Independent, în cadrul studiilor de laborator s-a constatat că acele celule imunitare care dispun de acest receptor ucid cancerul pulmonar, cel al pielii, sângelui, colonului, sânului, oaselor, prostatei, ovarului, colului uterin și rinichilor.

Conform specialiștilor, descoperirea ar putea sta la baza unei terapii universale împotriva cancerului. La fel, ei precizează că nu se cunoaște încă dacă celula este rară sau dacă o au toți oamenii, dar ar fi necesară „activarea ei”. În cazul în care noul tratament cu celule personalizate trece testele de siguranță, doctorii ar putea începe aplicarea lui pe oameni chiar din luna noiembrie a acestui an.

Articole asemănătoare

Back to top button