fbpx

Liderul separatist de la Donețk s-a referit la Transnistria în ultima sa declarație privind „urmatoarea etapă a operațiunii speciale”

Liderul regiunii separatiste autoproclamate Donețk, Denis Pușilin, susține că este „necesar de a fi începută următoarea etapă a operațiunii speciale”, în contextul evenimentelor recente din Transnistria și din regiunile rusești de la graniță cu Ucraina, scrie presa rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Desigur, viteza este importantă pentru noi – viteza de a ajunge la granițele constituționale pentru a continua etapele următoare ale operațiunii, care sunt practic necesare în contextul evenimentelor din Transnistria și din zonele de frontieră ale regiuni ale Rusiei”, a spus Pușilin.

Amintim că luni, 25 aprilie, sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului.

Citește și: SIS, după exploziile din Transnistria: „Îndemnăm societatea la calm și la abținerea distribuirii informațiilor din surse neverificate”

Articole asemănătoare

Back to top button