fbpx

La un pas de tragedie: Un hacker ar fi încercat să otrăvească apa de la distanță într-un orășel american. Cum e posibil?

Un hacker ar fi încercat să otrăvească apa livrată la robinete locuitorilor unui orășel din statul american Florida. Individul ar fi intrat în sistemul informatic și ar fi modificat parametrii de utilizare a hidroxidului de sodiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Hidroxidul de sodiu este o substanță periculoasă, folosită în industrie. Necunoscutul ar fi modificat setările și ar fi mărit concentrația ei de la 100 părți pe milion la 11.000. Din fericire, angajații furnizorului de apă au observat modificarea și au reușit să prevină o tragedie.

Pentru ca o astfel de modificare să aibă efect, erau necesare 24-36 de ore, potrivit Mediafax. Așadar, nimeni dintre localnici nu a consumat apă cu o concentrație de hidroxid de sodiu care să îi pună sănătate în pericol.

Actualmente, Biroul Federal de Investigații a preluat cazul. Serviciile speciale americane încearcă să identifice identitatea hackerului și locul de unde a avut loc presupusul atac.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button