fbpx

Încă o moarte misterioasă la Moscova. Un director al Căilor Ferate Ruse a fost găsit împușcat în balcon

Directorul unei filiale a Căilor Ferate Ruse a fost găsit împușcat în balconul casei sale, aceasta fiind încă o moarte misterioasă la Moscova. Victima este Pavel Pchelnikov, director al unei filiale a Căilor Ferate Ruse. El a murit în circumstanțe neobișnuite, scrie Blick, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pavel Pchelnikov a fost găsit în balconul apartamentului său din Moscova, relatează presa rusă. Oficialii spun că s-a împușcat. Întrebarea este însă din ce motiv.

„Presupunem că nu a reușit să protejeze infrastructura rețelei de atacurile hackerilor ucraineni. Au fost eșecuri în activitatea Căilor Ferate ruse, care au împiedicat livrarea la timp a proviziilor militare către armata de ocupație rusă”, a declarat Anton Gerashchenko, fostul ministru adjunct de interne al Ucrainei, care a încercat astfel să găsească o posibilă explicație.

Acesta nu este primul deces misterios în rândul directorilor ruși de top din ultimele luni.

Printre numeroșii oligarhi și oficiali militari s-au numărat doi directori ai gigantului petrolier rus Gazprom.

În iunie, Grzegorz Kuczyński, directorul programului Eurasia al Institutului din Varșovia, a declarat pentru Fortune: „În toate cazurile, există o suspiciune că decesele arată ca fiind sinucideri, dar cine ar fi putut face asta și de ce?”.

Expertul rus în aviație, Anatoly Geraschtschenko, a murit la sfârșitul lunii septembrie după ce a căzut pe scări.

Președintele gigantului petrolier rus Lukoil, Ravil Maganov, a murit la sfârșitul lunii august, după ce a căzut de la fereastra unui spital. Presa de stat a scris că a fost o sinucidere. Lukoil a confirmat moartea lui Maganow, dar a transmis că decesul a survenit unei „boli grave”.

În 4 iulie, un șef Gazprom a fost găsit mort în piscina casei sale de vacanță de lângă Sankt Petersburg. Presa a scris că a fost împușcat în cap. Lângă cadavru a fost găsită o armă, iar în piscină mai multe cartușe.

Articole asemănătoare

Back to top button