fbpx

În doar 24 de ore, Italia a devenit cea mai afectată țară de coronavirus. Mărturia unei românce

Italia a devenit, în doar 24 de ore, cea mai afectată țară din Europa. Coronavirusul se răspândește rapid, iar numărul de cazuri înregistrate a ajuns la 42. Pe lângă asta, două persoane au decedat din cauza pneumoniei virale în două regiuni diferite – Lombardia și Veneto.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele mai noi statistici anunță că au fost înregistrate 50 de cazuri de îmbolnăviri în total, 29 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 16 sunt în stare gravă sau critică, scrie ft.com.

În rândul celor mai recente cazuri se numără și doi medici. S-ar putea ca ei să fi intrat în contact cu pacienți purtători de coronavirus fără să fi știut asta.

Un spital din Padova cu 450 de pacienți internați a fost închis pentru controale. Presa vorbește despre 4200 de cetățeni din Veneto care vor fi testați, iar regiunile din nordul Italiei se pregătesc să intervină de urgență. Un aspect care atrage atenția e că sunt bolnavi în Italia care nu au fost niciodată în China și nici nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit acolo recent.

Locuitorii sunt sfătuiți să nu părăsească locuințele decât în cazuri de urgență. Barurile, cafenelele și școlile au fost închise, dat fiind faptul că nu se cunoaște pe ce cale s-a răspândit virusul.

Iată mărturia unei românce, stabilite în Italia, pentru digi24.ro. „De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”. 

Articole asemănătoare

Back to top button