fbpx

Franța va ridica unele restricții înainte de sărbători. Macron planifică o campanie masivă de vaccinare

Mai multe restricții vor fi ridicate în Franța până pe 15 decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă. Liderul de la Paris, Emmanuel Macron, anunță că o campanie masivă de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea începe în regiune la sfârșitul anului 2020.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmează să fie permisă mai întâi activitatea magazinelor mici, florăriilor și librăriilor, care vor avea un program prescurtat, relatează presa străină, cu referire la AFP. Localurile, sălile de sport și cluburile de noapte, însă, nu vor funcționa deocamdată.

Totodată, Macron a declarat la televiziunea franceză că primele loturi de vaccin vor fi disponibile în Franța la sfârșitul lui 2020 sau în ianuarie 2021. Chiar dacă autoritățile planifică vaccinarea masivă a populației, el a punctat că administrarea preparatului nu va fi obligatorie.

Precizăm că, potrivit Universității Hopkins, Franța este pe locul patru în lume după numărul de infectări. În țară au fost înregistrate peste 2.200.000 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19, iar mai mult de 50.000 de persoane au decedat din cauza maladiei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button