fbpx

Franța: Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult

Reacţia preşedintelui Macron, după atacul de la Nisa, a fost „Nu vom ceda”. Macron a anunţat că va dubla numărul de soldaţi, pentru a proteja, în special, lăcaşurile de cult şi şcolile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preşedintele şi-a arătat sprijinul pentru cetăţeni şi a spus că francezii sunt atacaţi pentru gustul lor pentru libertate, scrie Mediafax.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: În această dimineaţă, am decis să creştem vigilenţa peste tot în Franţa, pentru a ne adapta la ameninţarea teroristă. Am decis că soldaţii noştri vor fi mobilizaţi în următoarele ore şi vom ordona mobilizarea în cadrul Operaţiunii Sentinel, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi, pe terenul nostru. Vom fi în măsură să protejăm toate lăcaşurile de cult, în special bisericile, astfel încât Ziua Tuturor Sfinţilor să poată avea loc în condiţiile cuvenite. De asemenea, ne vom proteja şcolile pentru anul şcolar următor.

Un atac terorist cu armă albă a avut loc, ieri, în oraşul francez Nisa. Un bărbat a ucis trei oameni, într-o catedrală din centrul oraşului.

Este vorba despre un tunisian care a ajuns în Europa, prin insula italiană Lampedusa, pe 20 septembrie. Procurorul antitero al Franţei a spus că bărbatul avea la el o copie a Coranului.

Articole asemănătoare

Back to top button