fbpx

foto | Statuia unei culegătoare de grâu, în centrul unui scandal sexist. Feministele cer demontarea monumentului

O statuie care înfățișează eroina unui poem din 1857 a devenit epicentrul unui scandal în Italia. Monumentul din bronz a fost instalat în localitatea Sapri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta este dedicat poemului Culegătoarea de grâu din Sapri, scris de Luigi Mercantini. Mai mulți politicieni, însă, consideră că momentul trebuie înlăturat.

Se întâmplă deoarece femeia este înfățișată într-o rochie transparentă, mulată, acoperindu-și sânii cu o mână, conform Digi24, cu referire la BBC. Parlamentara Laura Boldrini a declarat că statuia este „o ofensă la adresa femeilor și a trecutului”.

Statuia a fost dezvelită duminică, în cadrul unui eveniment la care participat politicieni locali și naționali, inclusiv fostul premier Giuseppe Conte. Între timp, primarul din Sapri, Antonio Gentile, ia apărarea statuii, spunând că a fost „făcută cu îndemânare și cu o interpretare impecabilă” de către artistul Emanuele Stifano.

La rândul său, sculptorul s-a arătat „întristat” de criticile primite și a menționat că „întotdeauna acoperă corpul uman cât mai puțin posibil” în operele sale, „indiferent de sex”.

Foto: Profimedia
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button