fbpx

foto | Proteste violente la Rotterdam, împotriva restricțiilor: Sute de oameni au incendiat mașini și au spart vitrine

Proteste violente la Rotterdam, unde sute de oameni au ieșit pe străzi după ce guvernul a anunțat noi restricții pentru controlarea COVID-19. Demonstranții au dat foc la mașini, au spart vitrine au aruncat cu pietre și petarde în polițiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Forțele de ordine a folosit tunuri cu apă și gloanțe de cauciuc împotriva oamenilor violenți. Șapte persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist. De asemenea, 20 de protestatari au fost reținuți, scrie digi24.ro.

„Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels.

„Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte”, a adăugat ea.

Câteva sute de persoane s-au adunat pentru a-şi exprima opoziţia faţă de planurile guvernului de a restricţiona accesul în interiorul clădirilor publice pentru cei care nu au certificate de vaccinare care să indice fie vaccinarea, fie vindecarea de COVID-19. Certificatele sunt disponibile şi pentru persoanele care nu au fost vaccinate, dar fac dovada unui test negativ, scrie Agerpres.

Poliţia din Rotterdam a emis o ordonanţă de urgenţă prin care a fost întrerupt transportul public şi oamenilor li s-a ordonat să plece acasă.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârşitul săptămânii trecute pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămân la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button