fbpx

foto | O fetiță de 4 anișori și-a pierdut vederea din cauza gripei. Micuța a fost la un pas de moarte

O fetiță de 4 anișori, din statul Iowa al SUA, a dus o luptă grea din cauza gripei, fiind chiar la un pas de a se stinge din viață. Deși a fost salvată de la moarte, micuța și-a pierdut vederea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jade nu a fost vaccinată împotriva gripei și s-a îmbolnăvit chiar înainte de Crăciun, boala avansând rapid. Într-o dimineață, aceasta a fost găsită de părinții săi în stare inconştientă și cu febră foarte ridicată. Transportată la spital, aceasta a început să aibă convulsii.

Ulterior, fetița a fost dusă la o altă instituție medicală mai mare, la peste 120 de kilometri distanţă. În ziua de Crăciun, însă, doctorii au anunțat familia că virusul gripal îi afectase sever creierul și că fiica lor s-ar putea să nu-şi mai revină. Totuși, responsabilii au precizat că, dacă aceasta se va trezi, va rămâne cu sechele permanente.

În ajunul Anului Nou, doctorii au dat diagnosticul final: Jade suferea de un tip de encefalopatie cauzat de infecţia virală – o boala foarte rară, mai ales în rândul copiilor. Ea a urmat un tratament cu steroizi care a început să dea rezultate, astfel și-a putut reveni. Părinții, însă, nu au reușit să se bucure de rezultat, căci au afat că virusul gripal a afectat o parte a creierului responsabilă cu vederea, prin urmare – fetiţa a rămas oarbă.

Într-un final, responsabilii de la spital spun că, dacă timp de șase luni copila nu-și va recupera vederea, atunci va rămâne permanent cu această dizabilitate. Mai mult, ea ar putea suporta probleme cognitive şi de dezvoltare, cum ar fi capacitatea de a învăţa.

În urma celor trăite, părinții lui Jade au venit cu un mesaj către toți oamenii, și anume – să-și vaccineze copiii, transmite CNN.

Articole asemănătoare

Back to top button