fbpx

foto | Incident deasupra Mării Negre: Un avion rusesc care se îndrepta spre România, interceptat de britanici

Două aeronave Eurofighter Typhoon, care aparțin forțelor britanice, au executat marți o misiune de poliție aeriană. Acestea au interceptat și escortat deasupra Mării Negre un avion din Rusia care se îndrepta spre România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată în urma detectării activității aeriene a Federației Ruse în apropierea Regiunii de Informare a Zborurilor (Flight Information Region – FIR) București, în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre. Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene.

Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea celor două avioane Eurofighter Typhoon, aflate în serviciul de Poliție Aeriană în România. Ele au interceptat aeronava SU-24 Fencer prin identificare vizuală a acesteia, în jurul orei 10:50.

Potrivit Royal Air Force din Marea Britanie, aeronava rusească nu a depus un plan de zbor. De asemenea, aceasta nu a comunicat cu Autoritatea Română de Control al Traficului Aerian referitor la deplasarea efectuată.

După ce s-a apropiat până la 40-50 de kilometri de spaţiul aerian al României, aceasta s-a retras. Cele două aeronave britanice au executat patrulare aeriană până la ora locală 11:30, după care au revenit la aerodromul de bază.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button