fbpx

foto | Francezii depun eforturi pentru a salva beluga rătăcită în Sena: O vor muta într-un bazin cu apă sărată

Balena beluga rătăcită de câteva zile în Sena, departe de apele arctice în care trăiește în mod normal, va fi mutată marți într-un bazin cu apă sărată pentru verificări și îngrijiri, a anunțat organizația franceză care s-a implicat în salvarea sa, relatează Reuters.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mamiferul, care s-a rătăcit în Sena săptămâna trecută și a parcurs înot aproape jumătate din distanța până la Paris, a fost închisă în ecluza unei nave, unde a primit un cocktail de vitamine în weekend, dar a refuzat hrana, au declarat reprezentanții organizației Sea Shepherd France, mai scrie sursa citată.

Oficialii francezi nu știu care este motivul pentru care balena s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural, existând îngrijorări serioase cu privire la șansele sale de supraviețuire în apele calde ale Senei, notează digi24.ro.

„Astăzi este o zi mare pentru beluga și pentru toți cei implicați în salvarea ei”, a declarat Sea Shepherd France într-o postare pe Tweeter.

În bazinul cu apă sărată, balena „va fi monitorizată și va primi ajutor, în speranța că se va vindeca. Va fi apoi eliberată în mare cu, sperăm noi, șanse mai mari de supraviețuire”, au explicat salvatorii.

Imaginile filmate recent au surprins balena albă în timp ce înota ușor prin Sena. Autoritățile franceze nu au oferit informații despre dimensiunile mamiferului, însă un exemplar adult de balenă beluga poate atinge 4 metri lungime.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button