fbpx

Finlanda vrea să construiască un gard la granița cu Rusia: Costul, estimat la câteva sute de milioane de euro

Finlanda face progrese pentru a aproba construirea unui zid de protecție de-a lungul unei părți a frontierei sale cu Rusia. Prim-ministrul Sanna Marin spune că există sprijin politic în creștere, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, scrie alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea a fost inițial propusă de Poliția de Frontieră și de Ministerul de Interne din Finlanda. Finlanda împarte cu Rusia cea mai lungă frontieră dintre toate țările membre ale Uniunii Europene, respectiv 1300 de kilometri.

Finlanda face progrese pentru a aproba construirea unui zid de protecție de-a lungul unei părți a frontierei sale cu Rusia, potrivit The Guardian.

Prim-ministrul Sanna Marin spune că există sprijin politic în creștere, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Ideea a fost inițial propusă de Poliția de Frontieră și de Ministerul de Interne din Finlanda.

Guvernul de la Helsinki este îngrijorat de posibila migrație transfrontalieră, pe scară largă, a cetățenilor ruși.

Finlanda şi Rusia împart o graniţă întinsă pe 1300 km

Finlanda împarte cu Rusia cea mai lungă frontieră dintre toate țările membre ale Uniunii Europene, respectiv 1300 de kilometri.

Țara nordică dorește ca secțiunea principală a zidului de protecție să fie amplasată în sud-estul graniței, unde se înregistrează cel mai intens trafic la frontieră.

Sanna Marin, Prim ministrul Finlandei: „Dorim să ne asigurăm că dispunem de sprijin suficient pentru ca forțele noastre de Poliție de Frontieră să efectueze un control eficient și adecvat al granițelor. În plus, trebuie să fim pregătiți pentru orice situație cu potențial periculos”.

Țara vrea să construiască până la 260 de kilometri de ziduri de-a lungul frontierei. Costul este estimat la câteva sute de milioane de euro, iar construirea lui ar urma să dureze aproximativ patru ani.

În curând, autoritățile vor să înceapă construcția primei părți a zidului, de aproximativ trei kilometri. O decizie privind finalizarea proiectului ar putea fi amânată până la formarea următorului guvern, adică în aprilie 2023, când în Finlanda vor fi alegeri generale.

Articole asemănătoare

Back to top button