fbpx

Exeperți: „Președintele rus se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni”

Președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat din partea șefilor din comunitatea de informații și cea militară, afirmă experți citați de Sky News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Analistul Alexey Muraviev a declarat pentru Sky News Australia că o încercare de înlăturare a lui Vladimir Putin ar putea fi extrem de probabilă, scrie g4media.ro.

„Cred că au existat tensiuni între Rusia și comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin”, a spus el.

„Cred că acest fel de narațiune falsă le-a fost prezentată de către comandantul suprem, iar atunci când acesta a ripostat, când rușii au început să aibă pierderi grele, Putin a început să dea vina, tacit, pe serviciile de securitate”.

Între timp, expertul rus în securitate Andrei Soldatov a declarat că și el crede că președintele rus se confruntă dificultăți.

„Președintele rus se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece se confruntă cu critici acerbe în legătură cu „operațiunea sa specială” din Ucraina și a epurat aproximativ 150 dintre spionii săi din cauza eșecurilor constante”, a declarat acesta, pentru The Center for European Policy Analysis.

Soldatov a declarat că doi ofițeri de rang înalt din FSB au fost plasați în arest la domiciliu de către Vladimir Putin, luna trecută, într-o mișcare care, în opinia sa, arată că președintele este îngrijorat că propriile sale servicii de informații ar putea lucra împotriva sa.

Articole asemănătoare

Back to top button