fbpx

Erdogan anunță că Turcia va avea propriul vaccin împotriva COVID-19. „Ne gândim să-l oferim întregii omeniri”

Până la primăvară Turcia ar putea produce propriul vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de liderul de la Ankara, Recep Erdogan, care a precizat că va pune preparatul „la dispoziția întregii omeniri”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit președintelui turc, specialiștii se află la o etapă avansată de dezvoltare a preparatului. În același timp, Erdogan afirmă că studiile privind conceperea medicamentului nu trebuie „sacrificate pentru ambiții politice și comerciale, ci ar trebui să fie un patrimoniu al întregii omeniri”.

„Am ajuns într-o fază importantă. Preconizăm să-l aducem în stadiu de aplicare cel târziu în aprilie şi ne gândim să-l oferim întregii omeniri, în condiții adecvate”, a spus președintele turc în fața grupului parlamentar al partidului său.

Vaccinul turc a fost creat de oamenii de știință de la Universitatea Erciyes, din oraşul Kayseri. Conform presei străine, primele doze ale preparatului, numit Erucov-Vac, au fost administrate pe 5 noiembrie unui grup de 44 de voluntari, iar testele pe oameni ar putea dura până în ianuarie.

Chiar și așa, ministrul turc al Sănătății a anunțat deja despre semnarea unui contract pentru achiziționarea a 10 milioane de doze de vaccin de la o companie chineză, care urmează să fie folosit pentru imunizarea persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button