fbpx

După Franța, încă două țări discută administrarea unei singure doze de vaccin persoanelor care au suportat deja COVID-19

Autoritățile spaniole anunță că vor administra o singură doză de vaccin contra COVID-19 persoanelor până la 55 de ani, care au suportat deja maladia. Potrivit responsabililor din domeniul sănătății, studiile arată o singură injectare crește imunitatea în cazul celor vizați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doctorii le-au recomandat persoanelor respective, care nu au suportat complicații majore în urma COVID-19, să nu se vaccineze mai devreme decât la șase luni după recuperare, informează Digi24, cu referire la Reuters. De menționat este și faptul că joi Spania înregistra mai mult de două milioane de persoane din grupurile prioritare, care au fost deja imunizate.

Un alt factor important este că doar aproximativ 2% dintre spaniolii cărora li s-a propus vaccinarea au refuzat-o. Conform sursei citate, cifra include și persoanele care nu s-au imunizat din motive ce țin de starea de sănătate.

Amintim că, anterior, și specialiștii francezi discutau despre vaccinarea persoanelor care au avut COVID-19 cu o singură doză de ser. Totodată, autoritățile sanitare italiene au început dezbaterile la subiect și urmează să aprobe o hotărâre în acest sens.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button