fbpx

Doi cetățeni ai R. Moldova ar fi încercat să aducă în mod ilegal în România cinci cetățeni sirieni

Poliția de Frontieră Giurgiu a depistat cinci cetățeni din Siria şi Irak care au încercat să intre ilegal în România, ascunși într-un compartiment special amenajat într-un microbuz. Cei în cauză au fost ajutaţi de către doi cetăţeni din R.Moldova, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La data de 17 iulie, în jurul orei 5.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean din R.Moldova, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui microbuz, alături de care călătoreau în calitate de pasageri alţi cinci conaţionali.

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca în spatele ultimului rând de scaune din microbuz era amenajat un compartiment special pentru bagajele pasagerilor. În interiorul compartimentului au fost descoperiţi ascunși alţi cinci cetățeni străini.

Persoanele ascunse, în vârstă de 20 și 21 de ani, provin din Siria şi Irak. Acestea au declarat ca au fost urcate în mijlocul de transport pe teritoriul Turciei de către şoferul microbuzului şi unul dintre pasageri, ambii cetăţeni R.Moldova, în vârstă de 41 si 43 de ani.

De asemenea, cei cinci au mai declarat polițiștilor de frontieră că urmau să fie transportați în Bucureşti şi au plătit suma de 1.000 de euro de persoana, scopul final fiind să ajungă în vestul Europei.

În context, Poliția de Frontieră Română efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cei doi cetăţeni R. Moldova sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului  Giurgiu a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Totodată, cei cinci cetăţeni din Irak si Siria, depistaţi ascunşi au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button