fbpx

Deputații ruși au înaintat o inițiativă privind blocarea Facebook, YouTube și Twitter. „Există restricții nejustificate”

Parlamentarii ruși au înaintat o inițiativă de blocare a rețelelor de socializare Facebook, Twitter și Facebook. Potrivit lor, există anumite restricții nejustificate din partea platformelor, dar și o presupusă discriminare a utilizatorilor din Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul de lege vine după ce conturile mai multor instituții mass-media au fost suspendate sau etichetate drept „afiliate statului”, relatează presa străină, cu referire la Reuters. Printre acestea se numără Russia Today, RIA Novosti și Crimea 24.

„Urgența în a adopta proiectul de lege este cauzată de mai cazuri de restricții nejustificate ale accesului cetățenilor la informații din presa rusă”, susțin deputații, majoritatea din partidul de guvernamânt Edinaya Rossiya.

Dmitriy Peskov, purtătorul de cuvânt a liderului de la Kremlin, a precizat că măsurile trebuie să fie întreprinse atent. În același timp, el le sugerează platformelor să aibă grijă de clienți și să nu îi discrimineze.

Pentru a intra în vigoare, legea urmează să fie aprobată de deputați. Ulterior, aceasta va fi semnată de președintele Vladimir Putin.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button