fbpx

Ce a scris pensionara arestată în Rusia pe biletul lăsat la mormântul părinților lui Putin

Irina Țibaneva, o pensionară din Sankt Petersburg care a fost prinsă după ce a lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților lui Vladimir Putin, a fost pusă sub arest la domiciliu pentru o lună. În mesajul ei, femeia a scris că își dorește moartea lui Putin, care este „un monstru și un criminal”. Deși a recunoscut că ea a scris biletul, poliția a făcut teste ADN și expertize grafologice, iar analiza lingvistică a conținutului a stabilit că mesajul conține „aprecieri negative la adresa președintelui rus Vladimir Putin”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Curtea Districtuală din St. Petersburg a plasat-o, 12 octombrie, pe Irina Țibaneva, 60 de ani, în arest la domiciliu, sub acuzația de profanare de morminte din motive politice sau ideologice. Femeia a fost arestată după ce a lăsat un bilet scris de mână la mormântul părinților președintelui rus Vladimir Putin, riscând cinci ani de închisoare, scrie Digi24.

Biletul, lăsat la mormânt pe 6 octombrie, conținea următorul mesaj, potrivit Mediazona: „Părinți de maniac, luați-l la voi, provoacă atâta suferință și necazuri, întreaga lume se roagă pentru moartea lui. Moarte lui Putin, ați crescut un monstru și un criminal”.

Irina Țibaneva a fost arestată pe 10 octombrie, pe baza numeroaselor camere de supraveghere instalate în cimitir.

Ea a recunoscut că a scris biletul, dar poliția a făcut un test ADN, în urma căruia au fost descoperite urme din pielea ei pe hârtie, iar examenul grafologic a confirmat că este scrisul ei.

Pe baza analizei lingvistice, s-a stabilit că biletul conține „aprecieri negative la adresa președintelui rus Vladimir Putin”.

Irina Țibaneva a fost plasată în arest la domiciliu până pe 8 noiembrie, cu interdicția de a folosi internetul și telefonul.

Luna trecută, membrii unui grup feminist împotriva războiului au lăsat un bilet la mormântul părinților lui Vladimir Putin, în care au scris că liderul de la Kremlin „se comportă obraznic” și „amenință să arunce școala în aer”.

„Dragi părinți! Fiul vostru se comportă obraznic! Lipsește de la lecțiile de istorie, se bate cu ai lui colegi de clasă, amenință să arunce școala în aer. Luați măsuri!”, scria în biletul adresat părinților președintelui rus.

De altfel, se bănuiește că după acest incident a fost întărită supravegherea video în cimitirul din Sankt Petersburg, ceea ce a permis ulterior arestarea aproape imediată a Irinei Țibaneva.

Articole asemănătoare

Back to top button