fbpx

Ce a pățit un controlor care a prins 5000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi

Un controlor de bilete din Italia care a fost concediat pentru că le-a dat pasagerilor prea multe amenzi  – în jur de 5000 – a spus că acum „coșmarul său s-a încheiat”, după ce instanța a decis că a fost demis pe nedrept.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Francesco Bonanno, de 61 de ani, a fost acuzat că a „terorizat” pasagerii, manifestând exces de zel și aplicând în decurs de câțiva ani numărul record de amenzi, în timp ce controla biletele pe rutele din nordul țării ale companiei Trenitalia.

Trenitalia l-a concediat în 2017, după ce a primit un val de plângeri de la clienți nemulțumiți, relatează The Guardian. Compania a ajuns atunci la concluzia că Bonanno a dat amenzi în valoare de 10.000 de euro în mod arbitrar. Controlorul, care locuiește în Jesolo, lângă Veneția, a amendat pasagerii pentru diverse abateri, cum ar fi călătoria fără bilet sau călătoria cu bilet pentru o altă rută.

El a acționat compania în justiție și s-a întors oficial la muncă, după ce instanța supremă a hotărât să fie „reintegrat” înapoi în companie. Instanța l-a descris pe controlor ca pe o persoană care a lucrat cu „un zel neobișnuit”, dar nu a greșit cu nimic, ci doar și-a făcut treaba în „mod extrem de meticulos”, fără să aibă vreun câștig personal.

Într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, Bonanno, care este controlor de bilete de 38 de ani, a negat că a fost „nemilos”, în ciuda faptului că a dat un record de 5000 de amenzi.

Nu sunt un vânător de recompense, dar la locul de muncă ai nevoie de rigoare și trebuie să mă asigur că toți pasagerii călătoresc cu un bilet valabil”, a adăugat Bonanno. „Nu sunt nepoliticos sau violent, pasagerii mă iubesc”, a mai spus el.

Avocatul lui, Lucio Spampatti, a spus că nu a auzit niciodată că cineva să fie concediat pentru că muncea mult și bine. „Dacă te gândești bine, această poveste este paradoxală. Vorbim despre un conductor de tren, care, ca urmare a identificării de pasageri fără bilet, a adus companiei mai mult de 200.000 de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button