fbpx

Cântau imnul Moldovei în timp ce ardeau drapelul Italiei. Pedeapsa pe care o riscă conaționalii implicați

Trei moldoveni riscă doi ani de pușcărie după ce ar fi dat focul steagului Italiei în timp ce cântau imnul țării de baștină. Totul s-a întâmplat în noiembrie 2020  într-un cartier din Padova, iar ancheta abia acum ajunge spre finalitate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În seara zilei de 26 noiembrie, mai mulți tineri, având la ei vin și bere, au mers în Piazza Vinicio Della Vecchia. La un moment, aceștia au început să cânte imnul Republicii Moldova, dar și să aprindă steagul Italiei, aruncându-l apoi la tomberon.

Întreaga scenă a fost filmată de unul dintre indivizii implicați, iar locuitorii din zonă au chemat Poliția, relatează rotalianul.com. Oamenii legii au reușit atunci să rețină doar o parte dintre persoanele implicate și le-au impus să facă ordine în zonă.

Pe de altă parte, localnicii s-au plâns că tinerii se adunat des acolo și se comportau inadecvat. Ulterior, în urne a fost depistat și drapelul care ar fi fost incendiat de moldoveni.

Mai târziu, toți tinerii implicați au fost identificați. Dintre ei, doar trei împlinise majoratul, având vârste cuprinse între 20 și 22 de ani. Ei au fost trimiși în judecată, iar ceilalți 10 au fost denunțați la Parchetul pentru Minori din Veneția.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button