fbpx

Boris Johnson: Războiul din Ucraina ar putea dura până în 2023. Există o posibiltate „realistă” ca Rusia să câştige conflictul

Premierul britanic Boris Johnson consideră drept „realistă” posibilitatea ca războiul în Ucraina să dureze până la sfârşitul anului 2023 şi chiar ca Rusia să câştige acest conflict, informează France Presse şi CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Boris Johnson a fost întrebat vineri la o conferinţă de presă organiaztă în New Delhi, cu prilejul unei vizite pe care o efectuează în India, despre posibilitatea ca războiul să mai dureze şi scenariul unei posibile victorii ruse. Premierul britanic a răspuns: „Este o posibilitate realistă, da, desigur”, scrie Digi24.

„Putin are o armată uriaşă (…), el a făcut o greşeală catastrofală şi singura opţiune pe care o are acum este să continue să folosească abordarea copleşitoare, bazată pe utilizarea artileriei, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”, a remarcat Johnson cu privire la situaţia militară din Ucraina, unde după retragerea din nordul acestei ţări şi din zona Kievului trupele ruse se concentrează acum pe partea de est Ucrainei, fără să fi început încă ofensiva acolo cu toată forţa.

În ceea ce priveşte sprijinul militar pentru Ucraina, Johnson a spus că Marea Britanie are în vedere să furnizeze tancuri Poloniei, pentru ca în schimb aceasta din urmă să transfere din stocul său Ucrainei tancuri T-72 de concepţie sovietică, aflate deja în dotarea armatei ucrainene şi pe care militarii ucraineni ştiu să le folosească.

Cât despre tratativele ruso-ucrainene, premierul britanic a apreciat că o negociere „realistă” pentru a pune capăt conflictului „nu pare probabilă în acest moment”. Mai multe runde de negocieri între Rusia şi Ucraina au avut loc de la începutul războiului, dar acum aceste tratative sunt în impas.

Articole asemănătoare

Back to top button