fbpx

Avertizările OMS: COVID-19 a devenit a cincea cauză de deces. Care este evoluția pandemiei în Europa?

Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre evoluția îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în Europa. Totuși, specialiștii susțin că nu se pune problema generalizării repetate a izolării la domicliu, deoarece „situația nu ar fi sustenabilă”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citând estimări epidemiologice, OMS avertizează în acelaşi timp că niveluri de mortalitate „de patru până la cinci ori mai mari decât cele din aprilie” s-ar putea produce „până în ianuarie”, dacă sunt aplicate „strategii prelungite de relaxare” a restricţiilor. Ceea ce justifică importanţa noilor măsuri care au fost luate recent de numeroase ţări din Europa pentru a încetini transmiterea virusului.

„Nu putem avea pe termen nedeterminat o izolare ca cea din martie, care a fost o încetare a activităţii. Presiunea şi pagubele colaterale asupra oamenilor ar fi prea ridicate. În special trebuie luate toate măsurile pentru a menţine şcolile deschise”, a susţinut responsabilul agenţiei ONU.

Zona europeană a OMS, care cuprinde 53 de ţări inclusiv Rusia, a raportat peste 7,25 de milioane de cazuri oficiale şi aproape 250.000 de decese provocate de virus, potrivit statisticilor realizate de Organizaţie.

„Numărul de cazuri zilnice creşte, spitalizările de asemenea. COVID-19 este de acum cea de-a cincea cauză de deces, iar pragul de 1000 de decese zilnice a fost atins”, a afirmat directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, cu prilejul unei conferinţe de presă online.

Articole asemănătoare

Back to top button