fbpx

Armata israeliană: Peste 2000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel. Aproape jumătate, interceptate

Armata israeliană a anunțat vineri seară că militanții palestinieni au lansat peste 2000 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, de la începerea conflictului, în urmă cu câteva zile. Aproape jumătate dintre acesta au fost interceptate de scutul Iron ome, iar o parte s-au prăbușit în Fâşia Gaza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Până (vineri – n.r.) la ora 19.00, de la începutul oprațiunii Gardienii Zidurilor, peste 2000 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre teritoriul Israelului, dintre care aproximativ 350 au căzut în Fâșia Gaza. Sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome a interceptat aproape 1000 de rachete”, a anunțat armata israeliană vineri.

Bilanțul deceselor conflictului reaprins în urmă cu doar câteva zile a ajuns la 127, dintre care 119 palestinieni și 8 israelieni. Printre morți sunt și femei și copii, scrie digi24.ro.

Israelul a lansat atacuri aeriene extinse și bombardamente de la sol, vineri, împotriva unei rețele de tuneluri subterane din Gaza, pe fondul atacurilor persistente cu rachete asupra orașelor israeliene.

Articole asemănătoare

Back to top button