fbpx

video | „Vom reda Moldovei titulatura de livadă înfloritoare”. Promisiunile lui Șor privind agricultura

Consolidarea terenurilor agricole, crearea asociațiilor agricole moderne, instalarea sistemelor de irigare și asigurarea recoltei din contul statului, dar și procurarea în avans a producției agricole. Acestea sunt o parte dintre promisiunile făcute de Partidul Șor, care se arată încrezut că va ajunge la guvernare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul formațiunii, Ilan Șor, a prezentat, în cadrul unei intervenții live, planul de resuscitare a sectorului agrar. Tototdată Șor a subliniat că „va reda Moldovei fosta titulatură de livadă înfloritoare”.

„Noi considerăm că trebuie creată o întreprindere de stat, care va procura centralizat și în avans producția agricolă de la producători. Fermierii nu vor fi nevoiți să ia credite bancare, să-și gajeze bunurile și să-și facă tot felul de probleme. Statul trebuie să achite banii în avans, după care să primească producția agricolă și să o comercializeze”, a declarat Șor.

De menționat este faptul că în programul electoral ar formațiunii se regăsesc promisiuni ca: lansarea unui program național de construire și instalare a sistemelor de irigare, procurarea tehnicii agricole moderne pentru creșterea productivității și crearea asociațiilor agricole moderne.

„Oamenii vor avea posibilitatea să-și dea pământul în arendă și, în același timp, să-l cultive în mod organizat și astfel să aibă venituri de pe terenurile lor”, a explicat Ilan Șor.

„În perioada Uniunii Sovietice, Moldova s-a proslăvit datorită producției sale agricole. Am fost o țară agricolă, dar ne-am pierdut acest statut. Vă promit: eu voi întoarce acest statut”, s-a arătat convins Ilan Șor.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button