fbpx

opinie | Analist politic: Nu va fi o surpriză dacă PDM ajunge în Parlament

PDM are șanse să ajungă în Legislativ și nu ar fi o surpriză dacă democrații se vor regăsi în viitoarea Legislatură. Cel puțin așa consideră analistul politic Vitalie Catană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lui, Partidul Democrat a abordat campania electorală în calitate de formațiune parlamentară, informează tribuna.md. Astfel, aceasta se prezintă în fața alegătorilor drept o forță familiarizată cu mecanismele legislative, consideră comentatorul politic.

„În percepțiile cetățenilor, candidații unui asemenea partid beneficiază de o credibilitate care nu mai trebuie probată.

În al doilea rând, PDM este în mod tradițional un partid cu organizare solidă, indiferent de modul în care au oscilat rezultatele în alegeri. În condițiile în care un procent, două sau trei pot fi decisive, factorul organizare are o importanță covârșitoare și ajută partidul să-și mobilizeze alegătorii”, consideră Catană.

Totodată, el spune că rezultatele ex-guvernării democrate au fost net ale actualei conduceri. Așadar, în contextul argumentelor, analistul vede o eventuală accedere a democraților în Parlament după scrutinul de duminică.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button