fbpx

foto, video | De la sicriu și palme până la greble și castraveți în studio. Cele mai trăsnite momente din campania electorală pentru anticipate

Vineri este ultima zi de agitație electorală, iar sâmbătă – ziua tăcerii. În această campanie am avut parte de mai multe momente memorabile, ale căror protagoniști au fost chiar candidații la anticipate. Cu scopul de se face vizibili și de a strânge cât mai mulți simptizanți, liderii de partid și colegii acestora au recurs la acțiuni diverse pentru a capta atenția alegătorilor. ZUGO a făcut o selecție din câteva dintre cele mai amuzante sau trăsnite momente.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lansare din sicriu

Partidul Acasă Construim Europa (PACE), în frunte cu Gheorghe Cavcaliuc, s-a lansat în campania electorală într-un mod neobișnuit. Formațiunea a decis ca acesta să înceapă cu un număr artistic care implică un sicriu. Din interior a ieșit o tânără îmbrăcată în port național care a recitat o poezie.

Violențe PSRM-AUR și palma pentru Chirtoacă

În timpul campaniei electorale, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a protestat de cel puțin două ori la sediul PSRM, formațiunea care face parte din Blocul electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor”.

În timpul unuia dintre proteste spiritele s-au încins atât de tare încât consilierul municipal al PSRM, Alexandr Odințov, l-a pălmuit pe fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Internauții nu au ezitat să facă haz de acest incident și au creat o înregistrare video cu linie melodică.

Cavcaliuc – „tuz de dobă”

După faza cu sicriul, PACE a lansat o serie de seturi de cărți de joc pe care apar membrii formațiunii, informații despre aceștia, adresa paginii web a partidului, dar și îndemnul de a merge la vot.

„Deșteaptă-te, Române!” acasă la Igor Dodon

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au mers la „cuibul socialist” și au intonat mai multe cântece patriotice, printre care și imnul României.

Dorin Chirtoacă, lângă țarcul cu porci

Dorin Chirtoacă a postat pe rețelele de socializare un filmuleț video în care se află lângă un țarc cu porci și aduce insulte la adresa liderului PSRM, Igor Dodon și alegătorii lui. Gestul vine după ce pe internet au apărut imagini video cu Igor Dodon împușcând mistreți captivi.

Dezbateri cu scandal

Alexandr Kalinin, liderul „Partidului Regiunilor”, a făcut scandal, insistând ca întrebările să-i fie adresate în limba rusă, deși regulamentul prevede că întrebările trebuie adresate în limba română, iar persoana să aleagă în ce limbă dorește să răspundă. Kalinin, vădit iritat, a aruncat cu o sticlă cu apă în platou.

Greva foamei, pe șezlong și cu telefonul în mână

Kalinin a ținut și greva foamei în Piața Marii Adunări Naționale. Totuși, din imagini, acesta nu pare a fi trist, ci mai degrabă plictisit. Liderul de partid nu și-a instalat un cort, ci a stat pe un șezlong, cu telefonul în mână.

Incident la marș

În timpul marșului organizat de Blocul electoral „Comuniștii și Socialiștii”, Dorin Chirtoacă, candidatul AUR la anticipate, s-a năpustit asupra liderilor blocului – Igor Dodon și Vladimir Voronin. Acesta a fost însă oprit de agenți de pază.

Cavcaliuc între flori

Seria de momente marca PACE nu s-a încheiat. Liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a publicat un videoclip în care apare lângă câțiva trandafiri, spunând că au înflorit și „miros atât de frumos”.

Divergențe între Țîcu și Rizea

În cadrul unei dezbateri, Octavian Țîcu, liderul PUN, a declarat că are un singur regret: „Suntem într-o epocă în care nu pot să-i rup maxilarul individului”, referindu-se la purtătorul de cuvânt al Partidului NOI, Cristian Rizea.

Lenin „a îmbrăcat” straie noi

Monumentul lui Lenin de la Moldexpo a fost „îmbrăcat” în straie negre. Membri și simpatizanți ai AUR au fost cei care l-au învelit în „kulioace”.

Tot reprezentanți ai AUR au „decorat” un coș de gunoi cu fotografii cu chipul lui Igor Dodon.

Au mâncat castraveți în direct, în semn de protest

Vasile Costiuc, de la „Democrația Acasă”, și Veaceslav Platon, reprezentantul singurului candidat independent la alegerile parlamentare, au mâncat castraveți și piersici în platoul dezbaterilor de la televiziunea națională. Aceștia au recurs la acest gest, după ce moderatoarea nu i-a lăsat să adreseze întrebări, întrucât a expirat timpul pentru a se expune.

Cu grebla la televiziune

Candidatul independent Veaceslav Valico vine în alegeri cu sloganul: „Кто к нам с граблями придёт тот с граблями и получит”, deoarece, în opinia sa, grebla a devenit simbolul campaniei electorale din 2021, pentru că acum toate partidele politice „își scot greblele și le ascund după promisiunile lor”.

Au dormit sub ușa SIS-ului

Reprezentanți ai AUR au înnoptat în corturi, în fața sediului Serviciului de Informație și Securitate (SIS). Motivul ar fi fost că membrii formațiunii nu au fost primiți în audiență de către directorul instituției.

Războiul cu injurii pe axa Cavcaliuc-Usatîi

Renato Usatîi și Gheorghe Cavcaliuc și-au adresat mai multe acuzații în cadrul declarațiilor de presă făcute miercuri. Usatîi l-a acuzat pe Cavcaliuc că nu ar fi declarat o locuință în România, iar șeful PACE afirmă că oponentul său ar avea legături cu lumea criminală. Fiecare dintre politicieni a declarat că celălalt ar urma să ajungă în pușcărie pentru ani buni.

Fenomenul clonei PAS

Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică” a depus un demers pentru înregistrarea simbolului electoral, care reprezintă proiecția unui paralelogram cu inscripția „PAȘ”. Ulterior, s-a constatat că simbolul este aproape identic cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). CEC a refuzat înregistrarea simbolului electoral „PAȘ”. Formațiunea „Noua Opțiune Istorică” a atacat decizia în instanță, însă a pierdut și acolo.

Colaj: ZUGO

Imagini amuzante și meme-uri

Din campania electorală nu au lipsit fotografiile care au amuzat internauții sau meme-urile care îi reprezintă pe concurenți electorali și dorința lor de a ajunge în Parlament.

Bunăoară, Partidul Legii și Dreptății a publicat o imagine cu reprezentanții formațiunii alături de… un leu, animal ce se regăsește în logo-ul formațiunii.

O altă imagine de pe internet arată un avion cu „însemnele” Blocului electoral „Renato Usatîi” pe el.

Următoarea imagine este folosită de reprezentantul Partidului NOI, Cristian Rizea, fostul deputat PSD România, fugar în Republica Moldova.

Deputata Platformei DA, Arina Spătaru, nu a ratat ocazia de a se urca într-un tractor, cu prilejul campaniei electorale pentru anticipate.

Dacă ne-a scăpat vreo fază, vă îndemnăm să ne-o lăsați în comentarii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button